כדאי אולי לומר מראש שפסוריאזיס היא אינה מחלה שניתן לרפא אותה באמצעות בליעת כדור או קבלת זריקה. פסוריאזיס היא מחלת עור שאינה מסכנת חיים אמנם, אבל יכולה להוביל לפגיעה משמעותית באיכות החיים, באסתטיקת העור ובתפקוד יומיומי. מהסיבות האלה, חולי פסוריאזיס פשוט אינם יכולים לקבל את המציאות כי אין תרופה חד משמעית למחלה ומחפשים בכל עת פתרונות לגבי איך מטפלים בפסוריאזיס. אחרי שאמרנו את זה, המצב לא כזה גרוע כפי שהוא נשמע וישנם מספר פתרונות שיכולים להקל מאוד על תסמיני המחלה ובמקרים מסוימים אף להביא לריפוי.
אז איך מטפלים בפסוריאזיס?
ובכן, הטיפול במחלת הפסוריאזיס מבוסס בעיקרו על חשיפה של העור הנגוע לקרינת אור באורכי גל מאוד ספציפיים בטווח האולטרה סגול. קרני אור אלה קיימים בקרינת השמש הטבעית, אך באים לידי ביטוי רק באזורים מאוד נמוכים. זאת הסיבה שבגינה הפך אזור ים המלח לאזור כל כך אטרקטיבי לחולי פסוריאזיס מכל רחבי העולם. עד לפגיעתם בקרקע של אזור ים המלח, האזור הנמוך ביותר בעולם, עוברות קרני השמש דרך ארוכה יותר מאשר בכל מקום אחר על פני כדור הארץ וזהו בדיוק המרחק שבו משתנה אורך הגל של קרני השמש לאורך הגל המתאים בשביל טיפול בפסוריאזיס. על כן, אחת מהתשובות השכיחות ביותר לשאלה איך מטפלים בפסוריאזיס היא פשוט מאוד ביקור תדיר באזור ים המלח, אבל ישנם כמובן פתרונות נוספים.
הפתרון הרפואי
ביקור בים המלח יכול לסייע בהקלת התסמינים ובמקרים מסוימים אף לסייע בריפוי המחלה. יחד עם זאת, אם אתם רוצים לטפל במחלה בצורה יותר ממוקדת, תוכלו להיעזר בטיפולי פוטותרפיה הניתנים היום על ידי כל קופות החולים, בתי החולים ומכוני טיפול פרטיים. פוטותרפיה הוא טיפול שבמהלכו נחשף הנגע לקרינת אור אולטרה סגולה, בדיוק אותה קרינה אותה אנו מצפים לספוג באזור ים המלח, רק שבטיפול זה, החשיפה מבוצעת בצורה הרבה יותר ממוקדת וחכמה ותוך שימוש בתכשירים שונים מבוססי סטרואידים ורכיבים אנטיביוטיים שמשפרים את יעילות הקרינה.
אחרי שאמרנו את כל זה, אתם עצמכם לא אמורים לדעת איך מטפלים בפסוריאזיס ובדיוק למטרה זו ישנו רופא עור. רופא עור מקצועי יוכל לספר לכם בדיוק על כל הפתרונות הקיימים וגם לדרג אותם על פי מידת היעילות שלהם. פרט לרופא העור כדי להתייעץ גם במכון פרטי או במטפל ברפואה טבעית, שני גורמים שיכולים להציע פתרונות חדשניים שונים שרופא העור לאו דווקא יספר לכם עליהם.