למה טוב כורכום לבריאות

הכורכום הוא הכוכב של המטבח ההודי כבר שנים רבות והוא נחשב אפילו כתבלין קדוש בשל סגולותיו הרבים ותרומתו לבריאות הגוף שלנו. בשנים האחרונות אנחנו רואים את הכורכום נכנס יותר ויותר למטבח שלנו כאן בישראל וכיום הוא הוא משמש אותנו לטעם, לריח ולארומה הייחודית שהוא מעניק למאכלים, אך כיצד הוא גם תורם לבריאותנו ועל אילו מחלות הוא משפיע?

 

אילו מחלות הכורכום יכול למנוע או להקל?

הכורכום הוא צמח מייבש ליחה, מחמם וממריץ, על כן תכונותיו השונות הופכת אותו לתבלין המסייע להקל על תסמינים שונים של צינון וקירור, וסת חודשית אצל נשים ועבור שיעול וסינוסיטיס ובכלל בעיות נשימה שונות. כמו כן שורש כורכום ידוע בסגולותיו ויכולותיו לסייע בריפוי פצעים ולטיפול במחלות כבד וסוכרת.

 

מתכונים בריאים עם כורכום

מי שמבקש לעצמו  מתכונים בריאים המכילים כורכום ישמח לגלות את שני המתכונים הבאים:

 

אפונת שלג עם ג'ינג'ר ושורש כורכום

עבור המתכון הבא נצטרך 400 גרם של אפונת שלג טרייה או קפואה, הן שוות ערך לשתי סלסלות. נצטרך גם ארבע כפות של שמן זית, שלושה בצלים ירוקים קצוצים דק דק, כף של שורש כורכום מגורד, כף של ג'ינג'ר מגורד, שש שיני שום פרוסות, שתי כפיות שמן שומשום, מלח ופלפל גס.

נסיר באמצעות הידיים את עוקץ תרמילי האפונה, נרתיח מים עם קצת מלח בסיר ונוסיף את האפונה אליו למשך שלוש דקות. לאחר מכון נוציא את האפונה ונעביר מיד לקערה עם מי קרח, נסנן ונייבש בעדינות כמה שניתן. לאחר מכן נחמם שמן במחבת ונוסיף את הבצל הירוק, את הכורכום ואת הג'ינג'ר. נוסיף את האפונה ונקפיץ את הכול למשך שתיים או שלוש דקות ואז נטבל במלח ובפלפל ונערבב. לבסוף נעביר לצלחת הגשה, נזלף שמן שומשום ונקשט בשקדים קלויים. מי שרוצה לגוון יכול לעשות את המתכון עם אספרגוס טרי.

 

כרובית שלמה בתנור עם טחינה וכורכום

חושבים שרק במסעדה של אסף גרניט אפשר לאכול כרובית שלמה וטעימה? את המתכון הבא כל אחד יכול להכין בבית וליהנות מגורמה מעולה שיש בו הרבה כורכום. ניקח שלוש כפות של שמן זית, כף זרעי חרדל, כף של ג'ינג'ר מגורר טרי, טחינה, כרובית שלמה ששטפנו קודם היטב וכמובן שלוש כפות של כורכום טרי ומגורד דק. לטיבול נצטרך גם מיץ לימון ומלח.

נחמם תנור ל-250 מעלות ונערבב בקערה את שמן הבית, את הג'ינג'ר, את זרעי החרדל וכף אחת של כורכום. בתוך סיר קטן נכסה את הכרובית עם מים קרים ומעט מלח יחד עם כף של כורכום טרי. נבשל את הכרובית למשך 10 דקות, עד שהיא הופכת רכה ואז נסנן ונייבש אותה.

נצפה את הכרובית בשמן ונעביר לתבנית צליה ונצלה אותה עד שהיא זהובה, הפעולה לוקחת בערך 25 דקות. בסיום, נמרח את הכרובית בטחינה מטובלת בכף כורכום, לימון ומלח ונכניס את הכרובית לתנור לעוד 5 דקות. הארוחה מתאימה לטבעונים וצמחונים, כמנה בפני עצמה וכמנת תוספת ממנה כולם יכולים ליהנות. רבים גם בוחרים להכין את המנה כמנת שיתוף בין אנשים, והיא נחשבת למוצלחת במיוחד לצד מנות על הגריל.